seura-cup 2015

Seuracupfinaali  Laitilassa 29.8.

ÄhtU osallistui 15. kerran seuracupin Mega-sarjan finaaliin. Tuloksena oli tällä kertaa 9. sija. Kärjessä olivat entiseen tapaan Pyhäselän Urheilijat, Noormarkun Nopsa ja Sjundeå IK. Kärkikolmikko repi selvän piste-eron seuraaviksi tulleisiin. Ähtärin Urheilijat oli tässä sarjassa EPU:n alueen paras seura.

862

Iiro Suutarinen hyppäsi P15-sarjan seiväshypyssä ikäluokan kesän kärkituloksen 385 cm.

Seura-cup avaus Ähtärissä

EPU:n itäisen alueen Vattenfall -seuracupin ensimmäinen osa kisailtiin 9.6. Ähtärin urheilukentällä. Kisa keräsi paikalle seitsemän seuran joukkueet. Mukana olivat LaVi, LaVe, KaWi, AU, TöVe, KuKu ja ÄhtU. Joukkueet tavoittelevat kesän kahdessa piirikisassa finaalipaikkaa kotikuntansa koon mukaisessa sarjassa. ÄhtU pyrkii finaaliin Mega-sarjassa, jossa kilpailevat 5000 - 10000 asukkaan kuntien seurat.

Ensimmäisen piiriosakilpailun voitti Lapuan Virkiä, joka keräsi 12 481 pistettä. Toiseksi tuli Alavuden Urheilijat 12 268 pisteellä ja kolmantena oli kotijoukkue 11 457 pisteellä.

Ks.9.6. piirikisan pisteet ja tulokset

Mega-sarjan pistetilanne I piirikisan jälkeen

Kun seuracupin ensimmäinen osa on lähes jokaisen piirin alueella pidetty, on ÄhtU sijalla 7. Kärjessä on kestomenestyjä Noormarkun Nopsa 14 694 pisteellä. Tuloksista puuttuu vielä ainakin Pohjois-Karjalan kisa, jossa tavan mukaan Pyhäselän Urheilijoiden tulos nousee kärkipäähän.

Toinen EPU:n itäisen alueen piirikisa järjestetään 4.8. Kauhavalla ja piirikisojen yhteispisteiden perusteella Mega-sarjan Suomen 16 parasta seuraa jatkavat finaaliin, joka järjestetään 29.8. Laitilassa.