seura-cup 2011

Kunniakierros stadionilla
ÄhtU joukkue-esittelyssä seuracupin finaalissa

Ähtärin Urheilijat Suomen viidenneksi paras seuracupin finaalissa

Ähtärin Urheilijoiden joukkue menestyi upeasti yleisurheilun seuracupin finaalissa lauantaina 10.9. Vihdissä. ÄhtU osallistui seura-cupin Mega-sarjaan (5000-10 000 asukkaan kunnat). Finaaliin pääsi piirikarsintojen perusteella 16 parasta seurajoukkuetta. ÄhtU oli kahden karsintakisan yhteispisteissä sijalla 6 ja finaalissa seura piti pintansa ja oli viidennellä sijallaan paras pohjalaisseura. Finaalissa kilpailtiin 30 yksilölajissa 11 -17-vuotiaiden sarjoissa sekä 16x60 m:n sukkulaviestissä. Kisan Voitti Pyhäselän Urheilijat ja muut kärkisijat ottivat Noormarkun Nopsa, Sjundeå IF ja IK Nykarlebynejden.

ÄhtU:n joukkueeseen kuuluivat finaalissa seuraavat 34 nuorta urheilijaa: Neea Puskala, Ida-Annika Peltola, Pilvi Heikkilä, Helmi Heikkilä, Maija Tukeva, Senja Ruha, Iiro Hietakangas, Juuso Toivonen, Ville Toivonen, Roni Rantakömi, Rickard Roth, Pyry Suutarinen, Iiro Suutarinen, Matias Mehtonen, Kasperi Rantakangas, Henri Peltola, Netta Humalamäki, Iina Varjanto, Nella Humalamäki, Veera Hietakangas, Milla Hirvilampi, Sani Rantakömi, Vilma Heikkilä, Jonna Kuoppa, Jaana Haavisto, Eero Aittolampi, Markus Jousmäki, Tuomas Autio, Santeri Kanervisto, Juho Muhonen, Miika Kaukola, Jenni Nokelainen, Heidi Jousmäki ja Sanni-Maiju Kantoniemi. ÄhtU:lla oli täysi joukkue, mutta monen muun seuran tapaan 15 ja 17 –vuotiaiden sarjoja jouduttiin täydentämään nuoremmilla urheilijoilla.

Karsintakisoissa kesän aikana ÄhtU:a edustivat ja tärkeitä pisteitä toivat: Enni-Maaria Kantoniemi, Laura Muhonen, Topias Rantakangas, Samu Salmenaho, Nico Erikson, Lauri Koivisto, Joonas Virta, Vesa Mäkelä, Karri Humalamäki ja Aleksi Tuononen.

Ähtäriläisnuoret venyivät hienosti yhdessä kauden tärkeimmässä kilpailussaan tekemällä roppakaupalla omia ennätyksiään, seuraennätyksiä tai tuloksia, joilla napattiin hyviä sijoituksia. Vire oli aivan erilainen kuin suomalaisurheilijoilla Daegun MM-kisoissa!

Ähtäriläiset saivat kolme lajivoittoa. Henri Peltola uusi viimevuotisen voittonsa P13 60m:n aitajuoksussa ajalla 9,77, joka on samalla Henrin uusi ennätys. 11-sarjan kestävyysjuoksijat Maija Tukeva ja Juuso Toivonen tekivät vahvaa jälkeä voittamalla sarjansa 1000 m:n juoksun. Molemmat juoksijat pistivät ennätyksensä uusiksi lukemiin ajoilla 3.28,04 ja 3.10,95.

Vasta 9-vuotias Ville Toivonen sijoittui komeasti toiseksi P11-sarjan pituudessa tuloksella 428 cm ja toiseksi hyppäsi myös Vilma Heikkilä T15-sarjan korkeudessa ennätyksellään 151 cm.

T11-sarjan keihäässä Pilvi Heikkilä (25,05 m) ja P15-sarjan 2000 metrillä Juho Muhonen sijoittuivat kolmansiksi. Pistesijoille pinnistivät Neea Puskala (4. T11 60 m), Heidi Jousmäki (4. N17 pituus), iiro Hietakangas (5. P11 60 m), Kasperi Rantakangas (5. P13 moukari), Nella Humalamäki (T13 moukari), Matias Mehtonen (P13 1000 m) ja Iiro Suutarinen (P13 seiväs).

ÄhtU erottui sekä kentällä että katsomossa edukseen. Joukkuehenki oli upea ja kilpailuvuorossa olleita seurakavereita kannustettiin hienosti. Tyylikkäät ÄhtU:n seura-asut ja banderolli näkyivät ja seuran pienoisliput liehuivat pitkin päivää! Kisan jälkeen finaalijoukkueet pääsivät seuraamaan Suomi-Ruotsi –maaottelua ja juoksemaan kunniakierroksen stadionille. Tunnelma stadionilla oli kotoisa, kun Ähtärin LUK-kisoista tuttu selostajaääni loi kisatunnelmaa.

Ähtärin Urheilijat kirkkaasti finaaliin!

Kun piirikisojen tulokset on laskettu yhteen selvisi, että ÄhtU nousi Mega-sarjan kuudenneksi. Toinen osakilpailu omalla kentällä onnistui niin hyvin, että ÄhtU napsi kisassa sarjan kolmanneksi eniten pisteitä. Mega-sarjan piirikisojen voittaja oli Noormarkun Nopsa , naapuriseura Alajärven Ankkurit toinen ja Sjundeå IF kolmas.

Finaali kilpaillaan 10.9. Vihdissä ja kisan jälkeen Suomi-Ruotsi -maaottelua seuraamaan. Illan kruunaa seurajoukkueiden kunniakierros stadionilla. Joukkueen alustava kokoonpano ilmestyy nettisivuille lähiaikoina.

Kaikki seuracup-sijoitukset alla olevasta linkistä

ÄhtU avasi hyvin Vattenfall-seuracupissa

Seuracupin 1. osakilpailu kisattiin 20.6. Lapualla ja ÄhtU:n nuori joukkue venyi upeasti. ÄhtU saavutti 9733 pistettä, jolla tuloksella heltisi neljäs sija. Kokonaistuloksista kannattaa muistaa, että Ähtärin edellä on oli Mega-sarjan seuroista vain Alajärven Ankkurit. Taakse jäi mm. Kauhavan Wisa. ÄhtU paransi viime vuotista pistepottiaan yli tuhannella pisteellä, joten eteenpäin on menty.

Seuracupin 2. osakilpailu järjestetään keskiviikkona 17.8. alkaen klo 17.30 Ähtärin urheilukentällä.

1. osakilpailun tuloksia pääset seuraamaan alla olevasta linkistä.

ÄhtU komeasti Mega-sarjan yhdeksäntenä

Kun kaikkien piirien kesäkuun osakilpailujen pisteet on laskettu, on ÄhtU sarjassaan yhdeksäntenä. Kärjessä olivat totutusti Noormakun Nopsa, Pyhäselän Urheilijat ja Sjundeå IF. Kun finaaliin pääsee sarjan 16 parasta seuraa, tilanne näyttää tällä hetkellä hyvältä.