seura-cup 2013

ÄhtU:n kisajoukkue

Ähtärin Urheilijat neljäs Vattenfall-finaalissa

Ähtärin Urheilijat venyivät hienosti seuracupin finaalissa 31.8. Alajärvellä. Piirikisojen perusteella saavutettu sijoitus on parantunut joka vuonna finaalíssa viimeisen neljän vuoden aikana. Tämän vuoden sijoitus on seuran kaikkien aikojen 3. paras sijoitus. Tätä paremmin on pärjätty vain vuosituhannen vaihteessa, jolloin oltiin kahdesti mitalisijoilla. Viime vuosina ÄhtU:n sijoitus on ollut finaalissa nousujohteinen, kun sijoitus on on ollut 5.-7. Jos kehitys jatkuu samanlaisena, voidaan ensi kesänä taistella jo aivan kärkisijoista. Kesän aikana on kahteen piirikisaan ja finaaliin tarvittu n. 50 ähtäriläisnuoren panos. Kiitos kaikille piirikisoissa ja finaalissa urheilleille! Kaikkien panosta on tarvittu. Kiitokset myös joukkueen huoltajille, jotka olette kesän aikana tsempanneet nuoria.

Alajärven finaalin tulokset:

ÄhtU:n joukkue Vattenfallfinaalissa Alajärvellä 31.8.

Seuracupin piirikisat:

1. osa 18.6.

2. osa 6.8. Ähtäri

Finaali 30.8. Vihti (Mega-sarja)

Tutustu seuracupiin tarkemmin:

ÄhtU kirkkaasti Vattenfall-seuracupin finaaliin

Kun piirikisojen pisteet on laskettu yhteen, on ÄhtU:n sijoitus upeasti kuudes Mega-sarjassa. ÄhtU:n pistemäärä oli 22851 pistettä. Kärkikään ei ollut kaukana, sillä piirikisojen jälkeen ykkösenä oli Noormarkun Nopsa pisteillä 24603. Finaali järjestetään 31.8. Alajärvellä. Joukkue kootaan, kun sisuviestit on juostu.

Ähtärin Urheilijat Mega-sarjan yhdeksäntenä

Seuracup:n piirikisan 1. osan jälkeen ÄhtU:lla on hyvin pullat uunissa. Sijoitus on 9. koko Suomen tilastoissa ja toisessa osakilpailussa on perinteisesti onnistuttu kokoamaan enemmän pisteitä.  Piirikisan 2. osa kilpaillaan ti 13.8. Lappajärvellä. Kuusitoista parasta seuraa pääsevät finaaliin, joka kisataan Alajärvellä 31.8. Alla valtakunnan kärki 1. osan jälkeen.

ÄhtU menestyi seuracupin piirikisassa mainiosti

Vattenfall-seuracupin I-osa kisattiin kotikentällä ja tuloksena on hulppeat 10375 pistettä, jolla oltiin Alajärven Ankkureiden jälkeen toisena. Katso tulokset.

ÄhtU keräsi muhkean pistemäärän seuracupin I-osassa

Vattenfall-seuracupin piirikisan itäisen alueen ensimmäinen osa käytiin ke 19.6. Ähtärin kentällä. Kotijoukkue venyi erinomaiseen tulokseen ylittäin 10 000 pisteen maagisen rajan. Kolmena edellisenä vuotena piirikisan I-osan jälkeen ÄhtU on ollut hienoisessa takaa-ajoasemassa, mutta nyt pistemäärä 10 375 voi riittää Mega-sarjassa koko Suomen tasolla 10 parhaan seuran joukkoon. Tästä on hyvä jatkaa toisessa osakilpailuissa elokuussa Lappajärvellä. Kisoissa tehtiin paljon hyviä tuloksia ja jokainen Ähtu:n edustaja oli tärkeä lenkki joukkueella tuoden omassa lajissaan pisteitä kokonaiskisaan.

Lajinsa voittivat Rickhard Roth, Ville Toivonen, Roni Rantakömi, Roosa Oravasaari, Pilvi Heikkilä ja Juuso Toivonen. Toiseksi sijoittuivat lajeissaan Nella Puskala, Siiri Kallioniemi, Iiro Suutarinen ja Juho Muhonen. Kolmansiksi ylsivät Nico Eriksson, Neea Puskala, Milla Soinila ja Nella Humalamäki.

Ähtäri hallitsi sekä T/P11- että T/P13-sarjojen 4x600 m:n sekaviestejä. Nuorempien sarjassa voittoisassa joukkueessa juoksivat Ville Toivonen, Sanni Kallioniemi, Rickhard Roth ja Sanni Väänänen. 13-vuotiaiden sarjassa ylivoimainen voitto tuli joukkueella Iiro Suutarinen, Emilia Ylimäki, Juuso Toivonen ja Maija Tukeva.