Kauden 2015 palkitsemistilaisuudessa palkittavat
Juuso Toivonen 5-ottelun 1000 metrillä
Iiro Suutarinen 100 m:n aitajuoksussa

SM-moniotteluista tuli menestystä Ähtärin Urheilijoille.

Sastamalassa 5.9.2015 kilpailtiin moniotteluiden Suomen mestaruuksista. ÄhtU:n väreissä esiintyivät Juuso Toivonen ja Iiro Suutarinen P15 -sarjan 5-ottelussa.

Juuso Toivonen otteli koko päivän hurmiossa ja teki neljässä lajissa oman ennätyksensä. Vain keihäsennätys jäi kohentumatta. 100 m aj. 13,97 (920), pituus 6,37 (862), keihäs 45,42 (586), seiväs 440 (1011) ja 1000 m 2.46,55 (787). Yhteispisteet 4166 ovat uusi Suomenennätys. Juuso paranteli Artur Hämäläisen muutaman vuoden takaista ennätystä 133 pisteellä. Kisan kakkonen Juuso Välipakka Kuopion Reippaasta keräsi 3283 ja kolmonen Jimi Nukala Vaasan Vasamasta 3228 pistettä.

Iiro Suutarinen otteli hyvin sijoittuen viidenneksi yhteispistein 3045. Iiron sarja: 100 m aj. 16,04 (585), pituus 5,43 (580), keihäs 44,14 (567), seiväs 390 (797) ja 1000 m 3.04,73 (516).

Joukkuekilpailun Suomenmestaruus tuli ylivoimaisesti 7211 pisteellä. Hopealle sijoittui Naantalin Löyly 4602 pisteellä ja pronssille Raision Kuula 3856 pisteellä.

Vuoden urheilija Juuso Toivonen (oik) ja vuoden nuori Iiro Suutarinen
Vuoden kunniakierroskerääjä Hely Hietanen

Kauden 2015 palkitsemistilaisuus pidettiin 21.10. Sedu Koulutiellä. Tilaisuudessa palkittiin kaikki vähintään sisuhuipentumassa tai Vattenfall-seuracupissa Ähtärin Urheilijoita edustaneet.

Katso kaikki palkittavat tiedostosta Palkittavat 2015.doc

Katso lisää kuvia kuvagalleriasta.

Joukkue-esittelyyn tullaan vauhdilla

Ähtäri seuracupin yhdeksäs

Vattenfall-seuracupin Mega-sarjan finaali käytiin 29.8. Laititilassa. ÄhtU:n sijoitus oli tällä kertaa yhdeksäs. Piirikisojen antamasta kuudennesta sijasta jäätiin hieman, mutta tulos oli silti hyvä. Paljon iloista meininkiä ja yrittämistä, lukuisia omia ennätyksiä ja mukava kisatunnelma tekivät kisapäivästä onnistuneen. Kiitoksia koko joukkueelle ja huoltajille! Kaikki finaalin tulokset ovat liitetiedostossa. Kuvia kisoista löytyy kuvagalleriasta.

Voittoisa P11 pikaviestijoukkue

Sisuviestit Ähtärissä

Sisuviestit eli 9-15-vuotiaden pm-viestijuoksumestaruudet ratkottiin aurinkoisessa säässä Ähtärin urheilukentällä 15.8. Kisat olivat suurin kisatapahtuma, minkä ÄhtU tänä kesänä järjesti. Noin 400 osallistujan kisojen läpivienti vaati myös runsaasti vapaaehtoisia toimitsijoita.

Ähtärin Urheilijat sijoittui seurojen välisessä kisassa neljänneksi SSU:n, AU:n ja LaVi:n jälkeen. Ähtäriläiset saivat kaksi mestaruutta kisoista. Toinen voitto oli odotettu, kun SM-kisoissa  aitajuoksuviestissä neljänneksi sijoittunut joukkue Juuso Toivonen, Pyry Suutarinen, Ville Toivonen ja Iiro Suutarinen näytti aitomisen mallia. Joukkue paransi SM-kisoissa juoksemaansa aikaa 0,4 sekuntia. Riemastuttava yllätys oli 11-vuotiaiden poikien voitto 4 x 50 m:n pikaviestissä. Joukkueessa viilettivät Eero Mäkinen, Arttu Rajalahti, Rasmus Rautio ja Joel Vuorimäki.

Hopeasijoista pääsivät nauttimaan T15 4x80 m aitajuoksijat Ida-Annika Peltola, Pilvi Heikkilä, Helmi Heikkilä ja Maija Tukeva. Kokoonpano vaihtui osittain 4 x 800m:n viestiin, mutta sija oli nytkin toinen. Pitkässä viestissä juoksivat Elsi Hyvösaho, Anniina Salo, Helmi Heikkilä ja Maija Tukeva.

Pikaviestissä Tyttönelikko Elsi, Maija, Helmi ja Neea Puskala sijoittuivat neljänneksi. Samassa viestissä ÄhtU:n kakkosjoukkue Hilda Hautakangas, Anniina Salo, Pilvi Heikkilä ja Ida-Annika Peltola sijoittui yhdeksänneksi.

P9-sarjan 4x400 metrillä Iiro Latvanen, Topias Koskinen, Taro Jytilä ja Aapeli Hietakangas sijoittuivat kolmanneksi. P13 4 x 60 m:n aitajuoksussa Rickhard Tenhunen, Paulus Mehtonen, Aleksi Huhtamäki ja Roni Rantakömi kiri pronssille. P15 4 x 100 metrillä Pyry Suutarinen, Juuso Toivonen, Iiro Suutarinen ja Ville Toivonen juoksi niin ikään kolmanneksi.

ÄhtU:n muutkin joukkueet onnistuivat hienosti. T11 4 x 600 metrillä Henna Salo, Siiri Raittinen, Elena Ohra-aho ja Iiris Viitanen tuli neljänneksi. T9 4 x 400 metrillä I-joukkue Pricilla Tenhunen, Selina Hirvilampi, Emmi Väänänen ja Ilona Yltiö olivat viidentenä ja II-joukkue Silja Keisala, Viola Jokiaho, Sara Mattila ja Saima Kallioniemi oli 13. Viidensiä sijoja ja samalla pm-pisteitä toivat myös T11 4 x 50 metrillä Elena Ohra-aho, Iiris Viitanen, Tara Jytilä ja Henna Salo sekä P11 4 x 600 metrillä Rasmus Rautio, Eero Mäkinen, Arttu Rajalahti ja Otto Hirvilampi.

T13 4 x 100 metrillä Siiri Kallioniemi, Mira Jussila, Krista Härkönen ja Emilia Kivelä sijoittui seitsemänneksi. Saman sijan saavutti myös P13 4 x 100 metrin joukkue Paulus Mehtonen, Rickhard Tenhunen, Aleksi Huhtamäki ja Roni Rantakömi. P11 4 x 50 metrilla ÄhtU:n kakkosjoukkue Otto Hirvilampi, Robin Tenhunen, Tiitus Salminen ja Valtteri Vainionpää oli kahdeksas.

ÄhtU:n edustajat tekivät hyviä tuloksia lajikarnevaaleilla

Somero (seiväs): Iiro Suutarinen on varmassa 390 kunnossa. Torstaina Iiro kisasi M17-sarjassa hypäten 390 (8.) ja sunnuntqaina P15-sarjassa (5.). Pyry Suutarinen paranteli ennätystään. Torstaina hän hyppäsi P15-sarjassa 250 (11.) ja sunnuntaina 270 (PB) (13.).

Jämsä (pikajuoksu): Neea Puskala viiletti T14 100metrillä ennätyksensä 12,89 ja sijoittui karnevaaleilla sarjansa kakkoseksi. Hieman spekuloitavaa jäi, sillä voittaja juoksi eri erässä parempaan myötätuuleen.

Jämsänkoski (aitajuoksu): Otto Raja-aho juoksi M 110 m aidat aikaan 16,36 (SB). Vauhtihan tuosta vaan paranee kohti kesän tärkeimpiä koitoksia.

Jämsä, (kestävyysjuoksu): Maija Tukeva avasi karnevaalinsa juoksemalla torstaina N 800 m aikaan 2.21,44 (PB) (22.). Jatkoa seurasi sunnuntaina päämatkalla T15 2000 metrillä, missä Maija juoksi kauden parhaansa 6.58,14 ja otti kolmossijan.

Kauhava (kävely, moniottelut): Kävelykarnevaaleilla Elias Mäkinen taivalsi lauantaina P9 600 metriä aikaan 4.31,90 ja sijoittui neljänneksi. Eero Mäkisen kolmiottelu P11-sarjassa päättyi kolmen ennätyksen myötä loppupisteisiin 966 (kuula 8,19, (pituus 3,88), (60 m 9,18) ja sijoitus oli viides (pm 4.). Ville Toivonen oli P13-sarjan neliottelussa ykkönen 1818 pisteellä (60 m aj 9,79 PB), (kuula 10,42 PB), (korkeus 141), (800 m 2.43,41). Karnevaalivoiton lisäksi tuli pm-kultaa. Juuso Toivonen selvitti P15 viisiottelun keräten pisteitä 3055 (100 m aj 15,57 SB, pituus 5,57 SB, keihäs 43,33 SB, seiväs 365 SB, 1000 m 3.02,9. Tuolla sarjalla irtosi karnevaalikisan voitto ja piirinmestaruus.

T9-sarjan Pricilla Tenhunen oli ÄhtU:n eka mitalisti sisumaastoissa
ÄhtU:n 11-sarjan pojat ottivat kaksoisvoiton joukkuekisassa.

Sisumaastoissa pärjättiin mukavasti

ÄhtU osallistui tänäkin vuonna sisumaastoihin näyttävästi isolla joukkueella. Juoksijoita oli yli 30 ja kolmen hengen joukkueita saatiin yhdeksään sarjaan. Tuloksena kahdeksan joukkuemitalia ja muutama henkilökohtainen mitali sekä pistesijoja.

ÄhtU sai järjestettäväkseen sisuviestit

Kesällä järjestettävät yleisurheilukilpailut alkavat olla selvillä. EPU:n kilpailuvaliokunta myönsi ÄhtU:lle järjestettväksi sisuviestit la 15.8. Näiden ohella ÄhtU järjestää Viiskuntakisat 2.7., Vattenfall -piirikisan 9.6., Eläinpuistokisat 1.8. ja LUK:n kuukausikisat sekä LUK-olympialaiset.

Mestari kukitettuna

Juuso Toivonen otteli  SM-kultaa

Yleisurheilun halli SM-kisat käytiin Tampereen Pirkkahallissa 21.-22.2. Juuso Toivonen voitti lauantaina P15-sarjan 5-ottelun komealla sarjalla, johon kuuluivat 60 m aj (8,89), pituus (604), kuula (12,10), seiväs (380) ja 1000 m (2.56,88). Näillä lajituloksilla Juuso kokosi pisteet 3612 ja näin kesällä ulkoradoilla voitettu Suomen mestaruus sai jatkoa hallimestaruudella.

Otto Raja-aho kuudes SM-hallikisoissa

Otto Raja-aho oli mukan SM-hallikisoissa Pirkkahallissa. Otto juoksi miesten 60 metrin aitajuoksun alkuerässä ajan 8,21 ja selviytyi jatkoon ajan perusteella. Finaalissa Otto sijoittui kuudenneksi ajalla 8,24. Pistesija SM-kisoista on hieno saavutus.