Tuntematon tiedostomuotoEliittifinaalijoukkue Kuortane 30.11.2014.xls (18 kB)
Eliittifinaali alkaa klo 11.30. Mennään omin kyydein. ÄhtU:lla 3-loikan toimitsijatehtävät
Juuso ja Iiro voittivat moniotteluiden joukkuekisan ylivoimaisesti
Valmentajaisät ja mestaripojat. Vas. Erkki, Juuso, Iiro ja Pasi

Juuso Toivoselle moniotteluiden Suomen mestaruus SE-tuloksella ja joukkuemestaruus Iiro Suutarisen kanssa

Moniotteluiden nuorten Suomen mestaruudet ratkottiin viikonloppuna Pietarsaaressa ja Uusikaarlepyyssä. Kisojen ylivoimaisin mestari oli ÄhtU:n Juuso Toivonen, joka voitti 14-vuotiaiden poikien viisiottelun 566 pisteen erolla pistein 3291. Juuson aika 100 m:n aitajuoksussa oli 14,75 (771), pituutta hän hyppäsi 566 (643) ja seivästä 372 (727), heitti keihästä 44,15 (567) ja juoksi 1000 metriä 2.59,29 (583). Viisiottelua on kilpailtu näillä lajeilla vuodesta 2007 ja Juuson pisteet on uusi komea Suomen ennätys.

Iiro Suutarinen sijoittui samassa kisassa kahdeksanneksi pistein 2412. Iiron aika aitajuoksussa oli 17,19 (466), pituustulos 4,81 (429), keihäs 33,45 (406), seiväs 352 (652) ja 1000 m 3.10,13 (459).

Joukkumestaruus Noormarkun Nopsaan tuli yli 1000 pisteen erolla.

Iiro Suutarinen ja Juuso Toivonen ottivat kaksoisvoiton P14-sarjan seiväshypyssä. Samalla tuli myös ylivoimainen joukkuemestaruus.
Maija Tukeva (795) sai pronssia T14-sarjan 2000 metrillä ja sijoittui yhdeksänneksi 800 metrillä
Kasperi Rantakangas sijoittui viidenneksi P15 kiekonheitossa ja kahdeksanneksi kuulassa.

Ähtärin Urheilijoiden nuorille kuusi SM-mitalia

Kotkassa ja Raisiossa käytiin yleisurheilun nuorten SM-kilpailut 22.-24.8.2014. Kotkassa kilpailivat 16- ja 17-vuotiaat ja Raisiossa 14- ja 15-vuotiaat. ÄhtU:n edustajat onnistuivat mainiosti. Kuudella mitalilla ÄhtU nousi seurana mitalitilastossa korkealle.

Urheilijat tekivät kovatasoisissa kisoissa hyviä tuloksia. Ennätykset ja mitalimenestys kruunasivat monen nuoren kisat. Ähtäriläisten suosituksiin voidaan olla tyytyväisiä. Varmaan jokainen sai lisää intoa harjoitella ja uskoa tuleviin koitoksiin.

Yhdeksäs: Nella Humalamäki T15 moukari

P13- viestijoukkue vas. Roni Rantakömi, Ville Toivonen, Ville Muhonen, Rikhard Tenhunen. Joukkue juoksi 3 viestiä samassa kokoonpanossa. Tuloksena kultaa 4x60 m aj, pronssia 4x600m ja 4. sija 4x100m.

Sisuviesteistä 3 kultaa

TP9-15-vuotiaiden sisuviestit juostiin 16.8. Kurikassa hienossa syyskesän säässä. ÄhtU oli saanut jalkeille bussilastillisen joukkueita. Joukkue oli jokaiseen juostuun viestiin eli ÄhtU:lla oli 19 joukkuetta. Aitajuoksuviestit olivat ähtäristäisten hallintaa, sillä kaikki9 ÄhtUn voitot tulivat aitajuoksuviesteistä. Roni Rantakömi, Ville Toivonen, Ville Muhonen ja Rikhard Tenhunen hallitsivat sarjaa P13. Sarjaa ylempänä Iiro Hietakangas, Pyry Suutarinen, Iiro Suutarinen ja Juuso Toivonen toivat voiton kuten myös T15-sarjan kvartetti Roosa Oravasaari, Maija Tukeva, Pilvi Heikkilä ja Helmi Heikkilä. Lisäksi 13-vuotiaat pojat saivat samalla kokoonpanolla pronssia 4x600 m:n viestissä ja T15 nelikko Emilia Ylimäki, Pilvi Heikkilä, Helmi Heikkilä ja Maija Tukeva olivat kolmansia 4x800 m:n viestissä.

Ville Toivonen voitti 4 mestaruutta sisuhuipentumassa

TP9-15 Sisuhuipentuma2.-3.8. Kuortaneella

Ähtärin Urheilijoiden menestys oli sisuhuipentumassa oli hyvä. Seurojen välisissä pisteissä ÄhtU sijoittui 220 pisteellä neljänneksi. Edellä olivat samat seurat, kuten viime vuonnakin eli SSU, IK ja LaVI. Pistepotti ja osallistujamäärä putosi hieman edellisestä vuodesta. Ähtäriläiset nappasivat yhteensä 28 mitalia, joista mestaruuksia oli  11 kpl, kakkossijoja tuli 9 ja kolmossijoja 8 kpl. Pistesijoja saatiin lisäksi 30 kpl. Omia ennätyksiä ja muuten hyviä tuloksia tehtiin koko viikonlopun ajan, kannustettiin kavereita ja nautittiin hyvästä kisafiiliksestä. Kisoihin osallistui yhteensä 32 ähtäriläisnuorta.

Parhaiten menestyi Ville Toivonen, joka voitti kaikki neljä lajia, joihin hän osallistui (P12 pituus, korkeus, keihäs ja 60 m aj). Isoveli Juuso Toivonen toi kolme mestaruutta (P14 800 m, 100 m aj ja 300 m aj) ja hopean (seiväs). Yhteen mestaruuteen ylsivät Nella Humalamäki (T15 moukari), Pilvi Heikkilä (T14 kiekko), Maija Tukeva T14 2000 m) ja Iiro Suutarinen (P14 seiväs).

Joukkuekuva kisojen jälkeen

ÄhtU:n menestys jatkui sisumaastoissa

Sisumaastojuoksut eli P/T9-15-vuotiaiden pm-maastot järjestettiin Helatorstaina 29.5. Vähäkyrössä. Kisamatkalle lähti täysi bussilastillinen juoksijoita ja huoltajia. Eri sarjoihin osallistui yhteensä 40 juoksijaa ja heistä saatiin 13 kolmen juoksijan joukkuetta, minkä ansiosta ÄhtU:n panos joukkuekisoissa oli vahva tänäkin vuonna. Jokainen joukkue oli vähintään pistesijalla.

Sarjavoittoihin ylsivät Ville Toivonen (P12), Maija Tukeva (T14) ja Juuso Toivonen (P14). Paulus Mehtonen oli hopealla P12-sarjassa ja Iiro Suutarinen P-14-sarjassa. Sisupisteillä eli kuuden sakissa olivat Rasmus Rautio (P9) ja Aleksi Huhtamäki (P11) neljänsinä sekä Rickhard Tenhunen (P12), Anniina Salo (T13) ja Emilia Ylimäki (T14) kuudensina.

Joukkuekultaa tuli sarjoissa P12 (Ville Toivonen, Paulus Mehtonen ja Rickhard Tenhunen), T14 (Maija Tukeva, Emilia Ylimäki ja Roosa Oravasaari) ja P14 (Juuso Toivonen, Iiro Suutarinen ja Joona Raivio).

Hopeamitalit saivat joukkueista P12 (Ville Muhonen, Roni Hietanen ja Nico Roth) ja T13 (Anniina Salo, Neea Puskala ja Meeri Mäki).

Pronssia tuli neljälle joukkueelle: T10 (Henna Salo, Siiri Raittinen ja Tara Jytilä), P10 (Matias Mäki, Matias Koivumäki ja Valtteri Vainionpää), P11 (Aleksi Huhtamäki, Arttu Keisala ja Tare Jytilä) sekä P13 (Ville Hietanen, Pyry Suutarinen, Hermanni Huhtamäki).

Neljänsinä oli P10 -joukkue Arttu Rajalahti, Eero Mäkinen ja Joel Vuorimäki. Viidenneksi sijoittuivat T9 (Pricilla Tenhunen, Minttu Mäki ja Elma Syrjälä) ja T12 (Siiri Kallioniemi, Tiia Strömsholm ja Sanni Vainionpää). Kuudenneksi sijoittui P9-joukkue Rasmus Rautio, Aapeli Hietakangas, Marcus Tenhunen ja Elias Mäkinen.

Juuso loppusuoralla

Sisumaantiejuoksut 27.4. Kauhavalla

Sisumaantiejuoksut kilpailtiin Kauhavan tasaisilla reiteillä. Mukana oli 11 ÄhtU:n 10-14-vuotiasta juoksijaa. Maantiejuoksuissa matkat ovat kohtalaisen pitkiä vaihdellen 2,0 km:stä 3,8 km:in. Menestystä tuli tälläkin kertaa. Juuso Toivonen voitti 14-vuotiaiden 3,8 km:n matkan ja Iiro Suutarinen oli 5. Samanikäisten tyttöjen samalla matkalla toiseksi nopein oli Maija Tukeva. Vuotta nuorempien 3 km:n matkalla Anniina Salo sijoittui kolmanneksi ja Neea Puskala neljänneksi. Pyry Suutarinen ja Hermanni Huhtamäki saavuttivat sijat 9 ja 11 sarjassa P13. Aleksi Huhtamäki pinkoi neljänneksi ja Arttu Keisala yhdeksänneksi 11-vuotiaiden sarjassa. Nuorimmat ähtäriläisedustajat olivat Henna Salo ja Siiri Raittinen 10-tyttöjen sarjassa. Juoksu kulki mukavasti ja Hennan sijoitus oli 5. ja Siirin 9.

Aleksi Tuonoselle hopeaa ja Juuso Toivoselle Suomen ennätys

SM-hallimoniottelut kilpailtiin 1.-2.3. Jyväskylässä. Aleksi Tuononen jatkoi edellisten vuosien tapaan mitalikannassa ja otteli hopeaa M22-sarjan 7-ottelussa. Aleksin sarja oli 7.165 (60 m), 176 (korkeus), 6,50 (pituus), 11,83 (kuula), 8,86 (60 m aj), 380 (seiväs) ja 2.50,00 (1000 m).

Juuso Toivonen kilpaili P15-sarjan 5-ottelussa. Sijoitus oli hienosti viides, mutta päivän kruunasi ottelupisteet 2817, mikä on 14-vuotiaiden uusi Suomen ennätys. SE-pisteet tulivat tuloksilla: 3.02,31 (1000 m), 9,64 (60 m aj), 320 (seiväs), 5,24 (pituus) ja 10,78 (kuula).

Hallitonnit aloittivat kilpailukauden

Hallitonnit juostiin 22.1. Kuortaneella. Mukana oli 12 edustajaa ÄhtU:sta. Jokainen mukana ollut ähtäriläinen sijoittui vähintään pistesijalle, joten juoksukoulun kilpailusarja alkoi hienosti. Katso tulokset http://www.epury.fi/tulokset/341-22-1-hallitonnit-kuortane