Kausi 2009-2010

PM-2010 JALASJÄRVI

Ähtärin Urheilijat hiihtivät menestyksekkäästi viikonloppuna hiihdettävissä pm-kilpailuissa Jalasjärvellä. Henkilökohtaiset startit lauantaina toivat seuralle peräti kymmenen piirinmestaruusmitalia.
15-vuotiaissa pm-kultaan viiletti koko kauden tasaisen vahvasti hiihtänyt Jenni Nokelainen. Kisan teki jännittäväksi reilun sekunnin ero toiseksi tulleeseen Jalasjärven Jalaksen Sanni Vuoriseen.
Piirinmestaruutta tuuletti myöskin M18-sarjan voittaja ÄhtUn Pauli Keisanen.
Eero Aittolampi hiihti pm-hopealle M13-sarjassa, samoin Juho Muhonen M14-, Tiina Autio N16- ja Tero Nokelainen M20- sarjassa.
Pronssille ähtäriläisistä hiihtivät Laura Muhonen N15, Taneli Autio M17, Joonas Kantoniemi M18 ja Janne Muhonen M35.

pm-2010 tulokset

ÄhtU Piirinmestaruusviestivoittajat

PM-VIESTIT 2010 JALASJÄRVI

Piirinmestaruusviestit hiihdettiin Jalasjärvellä sunnuntaina. Ähtärin Urheilijoilla oli aihetta juhlaan, kun miesten sarjan voitto ratkesi Pauli Keisasen upeaan ankkuriosuuteen. Ähtärin miesjoukkue voitti lähes minuutin erolla toiseksi tulleen Teuvan Rivakan. Menestyksekkäässä Ähtärin joukkueessa hiihtivät Paulin lisäksi Joonas Kantoniemi ja Tero Nokelainen.
Viestihopeaan sivakoivat M14-sarjassa Eero Aittolampi, Markus Jousmäki ja Juho Muhonen jääden reilut puoli minuuttia viestivoittoon viilettäneelle Seinäjoen Hiihtoseuralle. Ähtärin hiihtäjien vahva näyttö jatkui 16-vuotisten naisten hiihtäessä pm-viestihopealle joukkueella Laura Muhonen, Jenni Nokelainen, Tiina Autio.

PM-viesti tulokset

PM-SPRINT SEINÄJOKI 13.2.

Aittolampi, Muhonen, Nokelainen ja Autio sprinttihiihdon piirinmestareiksi

Ähtärin Urheilijoiden menestys jatkui lauantaina hiihdetyissä PM-sprinteissä Seinäjoella. Seuran hiihtäjät taistelivat itselleen peräti kymmenen pm-sprinttimitalia.
P13- sarjassa hiihtänyt Eero Aittolampi huuhtoi kultaa reilun neljän ja puolen sekunnin erolla seuraavaan. SHSn Arttu Rutanen huolehti siitä, että P14-sarjan voittaja Juho Muhonen sai taistella ykkössijastaan maaliviivalle saakka. 13-vuotiaissa tytöissä hienosti pronssille hiihti ÄhtU:n Oona Eerola.
Tiina Autio voitti tiukan loppusuorataistelun KuRyn Elli-Noora Koskelalle, Heidi Jousmäen hiihtäessä pronssille 16-vuotiaissa tytöissä. N15-sarjassa Ähtärin mitalisade jatkui Jenni Nokelaisen tuodessa kultaa ja Laura Muhosen pronssia. Joonas Kantoniemi ja Taneli Autio hiihtivät komeasti hopeaa ja pronssia M18-sarjassa. Tero Nokelainen puolestaan lykki hopealle 20-vuotiaissa miehissä.

PM-sprint tulokset

Eeroo Aittolampiiii!!!

KLL:N PM-KISAT 2010 ÄHTÄRI

Ähtäriin neljä KLL-hiihtomestaruutta

Koululiikuntaliiton Etelä-Pohjanmaan hiihtomestaruudet kisailtiin Ähtärin Mustikkavuorella vapaalla hiihtotyylillä aurinkoisessa talvisäässä.
Tutuilla kotiladuilla mestaruuden nappasivat ÄhtU:n Eero Aittolampi (M13), Jenni Nokelainen (N15), Joonas Kantoniemi (M18) ja Tero Nokelainen (M20).
-Alku oli ihan hyvän tuntuista, mutta loppua kohden vähän hiipui. Tsemppi oli kuitenkin hyvä, kun edellä menevien selkä alkoi näkyä, kuvaili perinteistä tyyliä vahvempana pitävä Jenni Nokelainen. Hänen ohellaan Hopeasomman SM-hiihtoihin tähtäävä Eero Aittolampi oli päivän suoritukseensa tyytyväinen ja syystäkin, koska eroa toiseksi tulleeseen venyi jopa puoli minuuttia.
Päivän kovatasoisin kisa nähtiin M18-sarjassa, jossa Joonas Kantoniemi näytti kilpakumppaneilleen olevansa kovassa iskussa. Tero Nokelainen ei ollut yllätettävissä kotiladuillaan, sillä hän piti muut selvästi takanaan voittaen M-20-sarjan reilun 47 sekunnin erolla.

Tulokset

M 13- sarjan kärkikolmikko, Eero Vuollet (2.) , Turo Sipilä (1.) ja Eero Aittolampi (3.)

Eero Aittolampi hiihti pronssille Hopeasomman valtakunnallisissa loppukilpailuissa, Jenni Nokelainen viides

Hopeasomman loppukilpailut sivakoitiin Helsingin Paloheinässä viime lauantaina henkilökohtaisilla matkoilla. Sunnuntaina vuorossa olivat viestit.

Runsasluminen kisakausi huipentui Hopeasomman finaaliin. Ähtäriläisistä nuorista mukana oli lähes 10 hiihtäjää mittelöimässä menestyksestä yli 800:n muun nuoren hiihtäjän kanssa.

ÄhtU:n Eero Aittolampi hiihti elämänsä hiihdon sijoittuen upeasti pronssille. M 13-sarjassa Eero jäi 3 km:n perinteisellä kisamatkalla vain reilut 21 sekuntia voittajalle. Jo edellisiltana oli tunne, että nyt suksi kulkee. Tavoitteeni oli päästä 20:n parhaan joukkoon. Hiihto tuntui hyvältä ja suksikin toimi loistavasti. Olen erittäin tyytyväinen hiihtooni, iloitsi pronssia hiihtänyt Eero Aittolampi.

Ähtäriläisten juhlat jatkuivat Jenni Nokelaisen hiihdettyä N 15-sarjan viidenneksi jääden reilut 45 sekuntia kärkeen. Viiden kilometrin reitti oli raskas, paljon nousuja, mutta tsemppiä antoi väliaikatieto seitsemännestä sijasta, josta loppukilometreillä sain nostettua itseni viidenneksi. Kymppisakkiin tavoittelin ja viidenneksi hiihdin, iloitsi hyvästä suorituksestaan Jenni Nokelainen.

Koska Hopeasomman loppukilpailuissa palkitaan 25 parasta hiihtäjää, viiletti ÄhtU:n Juho Muhonen M-14 sarjassa palkinnoille, sijoittuen 22:ksi. Muut ähtäriläissijoitukset olivat:  (N13-sarjassa)Oona Eerola  79. , (M13) Markus Jousmäki 62. , (N15) Laura Muhonen 50. , (N16) Tiina Autio 32. ja  (N16) Heidi Jousmäki 54.

Hopeasompaviestit  (3 x 3 km) sivakoitiin sunnuntaina. 16-vuotiaiden naisten viestissä Ähtärin naishiihtäjät Tiina Autio, Jenni Nokelainen ja Heidi Jousmäki hiihtivät hienosti 13 sijalle. 14- vuotiaiden miesten viestijoukkueessa hiihtäneet Eero Aittolampi, Markus Jousmäki ja Juho Muhonen pystyivät esittämään kauden parastaan, sijoittuen kahdeksanneksi.